Bankiety Płock i catering dietetyczny Warszawa

Coraz ważniejszą rolę w gastronomii hotelowej odgrywa organizowanie bankietów i działalność cateringowa. Catering obejmuje organizowanie przyjęć z okazji uroczystości rodzinnych, spotkań naukowych itp. Wśród usług cateringowych wyróżniamy dwa typy. Może to być tzw. party service oraz usługi cateringu biurowego. Catering może być organizowany w lokalach zleceniobiorcy lub zleceniodawcy. Catering dietetyczny Warszawaw porównaniu z działalnością tradycyjną jest bardziej opłacalny. Ponadto obsługa ważnych imprez wpływa na wizerunek hotelu.
Hotele mogą być konkurencyjne W przygotowaniu i obsłudze imprez okolicznościowych na wysokim poziomie, ponieważ dysponują profesjonalnym sprzętem, wysoko wykwalifikowanymi kucharzami i dobrą obsługą kelnerską. Podstawowym czynnikiem sukcesu w obsłudze imprez masowych jest starannie przygotowany plan. Powinien on obejmować trzy elementy: menu, koncepcję rozplanowania stołów i krzeseł oraz liczbę personelu niezbędnego do obsługi imprezy.